Recap van: RTL’s ‘Herman Den Blijker: Herrie In De Keuken!‘, aflevering #7
Deze aflevering krijgt: *****

In deze aflevering zien we Dick Kats, een man die ondanks nul horeca-ervaring besloten heeft een restaurant te runnen onder het mom van ‘ondernemen’. Best. Decision. EVER. Onthoud even de volgende kernwaarden die worden uitgesproken door Dick: “kwaliteit”, “doorzetten” en “hygiëne”. Dit is trouwens Dick, hallo Dick!:

HIDK1

DICKIEEEE!

De zaak loopt volgens Dick niet door (1) de economische crisis!!! en (2) de media die de mensen bang maken!!!. Overigens vindt Dick het bestaan van de economische crisis raar, want een tijdje terug sprak hij met een bankdirecteur en die vertelde hem dat er meer geld gespaard wordt dan ooit en dat soort uitspraken geloven we natuurlijk meteen want bankdirecteuren spreken altijd de waarheid, dus hier moet sprake zijn van ILLUMINATI EN COMPLOTTHEORIEËN OM DICK KAPOT TE MAKEN. Dat het ook maar iets te maken kan hebben met het aftandse interieur is blijkbaar niet bij Dick opgekomen.

Interieur t katshuus

Aftands interieur. Echt.

Nou, goed. Het restaurant. Hoe erg is de situatie? Uiteraard gaat het format van het programma erom dat we of wel of niet sympathie krijgen voor Dick en in dit geval proberen de programmamakers dat te doen door aan te geven dat Dick wel wat huurachterstand heeft en dat hij zijn huis (waar hij met zijn vrouw en kind in woont) te koop heeft moeten zetten (maar die staat op dat moment – lees: piek van de economische crisis – al anderhalf jaar te koop en wordt maar niet verkocht, I call #illuminati).

Nou blablabla formaliteiten zijn achterwege, hoera! Laten we kijken naar de staat van het restaurant! Maar helaas begint dat al slecht want volgens Herman kunnen al niks meer serieus nemen door dit loshangende stukje leeuwenvel (en dan moet de keukentour nog beginnen):

Hoeveel leeuwen zijn hiervoor vermoord? a) 1 b) 2 c) nul want het komt van de IKEA en is dus troep

Hoeveel leeuwen zijn hiervoor vermoord? a) 1 b) 2 c) nul want het komt van de IKEA en is dus troep

De keukentour verloopt al helemaal deprimerend, met vieze wasbakken, gore keukenmeubels, ‘stof, vies, goor!’ en een gebakken aardappel(?), halve tomaat en een halve citroen gewoon open en bloot in de koelkast. Herman is not amused en spreekt Dick eens even goed toe.

"Niet meer doen he!"

“Niet meer doen he!”

Herman vindt dit echter nog niet voldoende beeld geven en wil graag verborgen camera’s ophangen. Dick gaat akkoord en gelukkig worden de camera’s dezelfde dag nog opgehangen zodat we de beelden de volgende dag al kunnen bekijken! Omdat de camera’s verborgen waren wist dus niemand behalve Dick en Herman dat ze er hingen (hihihihi) en worden de volgende dag een werknemer en Dick’s vrouw met de beelden geconfronteerd. Wat Dick’s vrouw, die overigens gretig gebruik zal maken van het feit dat ze haar man eindelijk eens ongegeneerd kan afvallen, hier precies bij komt doen is mij een compleet raadsel aangezien ze niets met het runnen van het restaurant te maken heeft. Maar goed.

Dick met z'n chickies.

Dick met z’n chickies.

Vooral de werknemer van Dick was erg verrast en geschrokken door het feit dat er verborgen camera’s hadden gehangen. Ze dacht namelijk: “oh, oké”, dus zoals je daaruit begrijpt was ze echt enorm geschrokken. De verborgen camerabeelden tonen trouwens fout op fout op fout. Na het tonen van deze beelden gaat Herman er even met de werknemer van Dick – met veels te kort broekje – vandoor zodat Dick en zijn vrouw over de situatie kunnen praten. Wat zijn vrouw ervan vindt? “Ik weet van niks” en “haal dat bord voor je kop weg”. Zo. Da’s duidelijk.

DAG TWEE BREEKT AAN. Vandaag worden de kwaliteiten van Dick getest. Dick was in een vorig ondernemersleven veehouder dus Herman heeft hoge verwachtingen bij de testen die hij voor Dick heeft voorbereid. Test één zal bepalen of Dick weet waar de stukken vlees die voor hem hangen vandaan komen.

Zie je de teleurgestelde blik van de man rechts? Dick faalt meesterlijk.

Zie je de teleurgestelde blik van de man rechts? Dick faalt meesterlijk.

Helaas is Dick niet zo goed in dit spelletje, dus we gaan door naar test twee: het vlees bereiden precies zoals Herman het vlees bereid heeft. Overigens wordt het vlees midden in een koeienstal bereid en waarom hiervoor gekozen is, is mij nog steeds een raadsel. Vertaal deze situatie even naar een mensenleven en het komt er immers op neer dat je toe mag kijken naar de bereiding van je afgeslachte familieleden. Beetje cru.

Anyways, ook hier is Dick niet zo goed in. Er volgt zelfs een ingreep van Herman, waardoor Dick direct gezakt is voor zijn examen.

"WAT GA JE DOEN MET DAT VLEES, MIDDEN IN DE KOEIENSTAL? HEB EEN BEETJE RESPECT VOOR DE KOEIEN!"

“WAT GA JE DOEN MET DAT VLEES, MIDDEN IN DE KOEIENSTAL? HEB EEN BEETJE RESPECT!”

De praktijkdag viel dus een beetje tegen. Dick is jammerlijk gezakt voor het praktijkexamen en heeft niet bewezen een echte kok te zijn. KOMT DIT NOG GOED?

DAG DRIE BREEKT AAN. De dag van de professionals. De eerste professional is de boekhouder in professioneel en compleet van-top-tot-teen Harley Davidson-pak. Zij geeft aan dat er echt grote financiële problemen bestaan! Echt groot! De huurachterstand is heel groot en alleen de omzet vergroten zal niet helpen de schulden weg te werken. “Eigenlijk is het kansloos”, concludeert Herman. Maar toch gaan we door.

Financiele professional AKA Harley Davidson Motorbike Chick.

De professionele klusjesmannen staan namelijk al klaar om te beginnen met het transformeren van het aftandse interieur naar een spiksplinternieuw, geweldig, fantastisch etablissement. Maar ho wacht – Herman wil eerst even met Dick praten. Over de financiën, waar hij nu veel beter zicht op heeft.

"Ff wachten jongens, we gaan eerst even TV maken!"

“Ff wachten jongens, we gaan eerst even TV maken!”

Herman geeft bij Dick (en zijn vrouw, die is er trouwens ook weer) aan dat de financiële Harley Davidson Motorbike Chick heeft aangegeven dat er meer dan een jaar huurachterstand is. Dick zou “dat zo 1, 2, 3 niet weten”. Waarom zou je ook? Het is immers je bedrijf maar. Het gaat zelfs zo ver dat Herman na een tijdje spreekt met de pandeigenaar, welke aangeeft dat hij al bezig is met een uitzettingsprocedure. Oeioeioei. De laatste stap is dan toch nog juridisch advies inwinnen en helaas: ook dat betekent slecht nieuws voor Dick.

Kort samengevat: geld is op, Dick is zo goed als failliet en zal snel worden uitgezet, restaurant zal niet binnen korte tijd beter worden. Dus wat doet Herman? “Ik stop ermee. Ik moet afscheid nemen. Ik vind het lullig, ik vind het ook niet leuk. Maar het moet wel kans van slagen hebben.” Lees: “bedankt voor de leuke TV, maarre, dit zou ons teveel geld kosten #joe”.

Dit verdrietige nieuws brengt Herman ook nog even aan de nog-steeds-wachtende-professionele-klusjesmannen, die blijkbaar al zo lang staan te wachten dat de avond langzaam al aan begint te breken.

Paarse lucht = ondergaande zon!

Paarse lucht = ondergaande zon!

Vier weken later gaat attente Herman nog wel even langs bij Dick. Dick is op dat moment nog steeds restauranteigenaar maar breekt in tranen uit. Dit vindt Herman zo vervelend dat hij besluit maar een gerecht van de kaart te bestellen, waar hij vervolgens één hap van neemt en er een kort maar goed woordje over doet, waarna hij vertrekt om Dick nooit meer weer te zien.

Dit is letterlijk het enige hapje dat hij eet.

Dit is letterlijk het enige hapje dat hij eet.

Wat ik van deze Herrie In De Keuken vond? BESTE. AFLEVERING. OOIT.