Mijn zus is zwanger. Onwijs leuk natuurlijk, maar dat betekent ook dat er een compleet nieuwe wereld voor me open gaat. Trouwe lezers en Rox-kenners weten denk ik wel dat ik het niet zo heel erg op kinderen en baby’s heb. Zelfs de komst van schattige nichtjes en een neefje hebben daar nog geen drastische veranderingen in kunnen brengen, hoe lief ik ze ook vind. Maar nu is het mijn zus. En dus een kindje van nog dichterbij. En dat vind ik eigenlijk toch wel heel speciaal.

Maar goed – die nieuwe wereld. Die bestaat voornamelijk uit meer leren over de ontwikkeling van embryo’s, echo’s, kinderwagens, triptrapjes (don’t ask) en zo nog meer. Met m’n zus gaat het trouwens wel goed (ondanks wat kleine kwaaltjes), maar mijn collega heeft mij gelukkig al vroeg geleerd dat vrouwen tijdens hun zwangerschap niet en nooit hetzelfde zijn als henzelf zonder kwaadaardige baby in hun buik dus ik was al redelijk voorbereid op een gedragsverandering bij m’n zus. En die is er ook. Er is namelijk geen discussie meer met haar te voeren (ik haat het, maar geef haar nu maar gewoon steeds meteen gelijk. Het is super onveilig om nu waar dan ook te reizen – ja zus. Ik ben de grootste bitch die er bestaat – ja zus), ik moet niet praten over dingen die ook maar 0,01% emotioneel kunnen zijn en met voedsel doe ik haar absoluut geen plezier op het moment (wat een wereld van verschil met de bouwvakker die ze hiervoor was).

Ik neem alles echter maar voor lief want voor mijn zus en mijn ouders gaat een grote wens in vervulling en dus ben ik ook intens gelukkig. Wellicht dat deze monsterbaby maakt dat ik me bij geluiden van huilende kinderen niet meer in foetushouding in hoekjes verstop. Hoe dan ook hou ik nu al van de baby, of het nu een jongetje of een meisje wordt (want dat willen ze absoluut niet weten tot de bevalling). En met hun liefde voor de baby zit het ook wel goed. Ik leerde namelijk eerder al dat je een test kunt laten doen op bepaalde ziektes die de baby zou kunnen hebben om dan ook te kunnen beslissen of je de zwangerschap vroegtijdig zou willen afbreken. Mijn zus wilde hier niets van weten en heeft deze test dan ook niet laten doen: “Het kindje is hoe dan ook welkom”.

Als Aanstaande Baby nou net zo mooi, lief en puur wordt als mijn zus, dan maak ik me toch weer iets minder zorgen over de toekomst van onze in brand staande wereld.