Aangezien Jeroen en ik redelijk makkelijk over te halen zijn en we van meerdere mensen onderweg te horen hadden gekregen dat we San Diego echt moesten bezoeken, besloten we daar naartoe te gaan na onze bezoeken aan alle mooie natuurparken. En omdat we zoveel vertrouwen hebben in de woorden van anderen, besloten we er meteen maar voor 7 nachten een appartementje te huren (en dus 8 dagen in San Diego te blijven).

Goed, het appartement viel een beetje tegen (we hebben een kakkerlak gezien, en mieren, en heel veel fruitvliegjes, en twee stroompunten deden het niet en zo kunnen we nog wel even doorgaan), maar San Diego deed dat zeker niet!

Hierbij – bij gebrek aan prachtige, inspiratievolle foto’s zoals die in de vorige blogs omdat er gewoonweg geen Grand Canyon of Zion of Bryce of wat-dan-ook in San Diego te vinden is – een opsomming van onze belevenissen en doe-dingen in San Diego:

 • Shoppen! Shoppen! Shoppen! In Amerika ben ik nog hebberiger dan in Nederland. En omdat ze hier natuurlijk heel veel merken hebben die we in Nederland niet hebben (of zelfs kennen) was dat het perfecte excuus om heel veel winkelketens finaal leeg te kopen. Maar dat deden we natuurlijk niet zomaar op ‘normale’ plekken; nee, nee, dat deden we gewoon tegen de grens van Mexico aan. Daarvoor moesten we de laatste afslag binnen de grenzen van de USA hebben, een grappig gezicht:
  IMG_3355
  O
  p deze foto zie je trouwens in de verte Mexico liggen. Het verschil tussen Californië en Mexico was wel gek; in Mexico (want ja, dat konden we dus makkelijk zien vanaf deze kant van de grens, die grens die trouwens helemaal niet zo eng en groot is als verwacht maar wat wel gek is om te zien omdat we in Europa open grenzen hebben en de grens hier dus letterlijk bestaat uit een hoge, stenen muur) staan de huizen dus heel dicht bij elkaar en lijken de bergen volledig volgebouwd, terwijl je in Californië nog wel wat ruimte tussen de huizen ziet.
 • Oja, inmiddels kunnen we dus afstrepen van ons lijstje ‘dit-moeten-we-in-het-echt-zien-in-Amerika’: Target, Walmart, Walgreens, Sephora, Victoria’s Secret, Hooters (zonder blote tieten! Nou ja!), Mel’s Drive-in, echte Amerikaanse diners, drive through pinautomaten (het bestaat), en waarschijnlijk nog veel meer wat we nu al een beetje vergeten zijn.
 • Mexico zijn we trouwens niet in geweest, hoewel dat dus maar een loopje van 5 minuten is. We hoorden van iedereen dat het niet heel bijzonder is, daar aan de overkant in Tijuana, en dat er daarnaast veel oplichters en nare mensen rondlopen. En oh ja, je staat minstens een half uur in de rij terug naar Amerika. Boooeeehhh!
 • We hebben ook heerlijk genoten van de stranden in San Diego. Parkeren is gratis en vooral doordeweeks zijn de stranden heerlijk ruim en rustig. Er staat bijna altijd een briesje, wat het in de echt (maar echt he) hoge en zeer warme temperaturen goed uit te houden maakt. En het is gewoon prachtig:
  IMG_3351
 • Ons lievelingsstrand was Ocean Beach, maar we zijn ook naar Mission Beach geweest, waar ook een echte, traditionele boardwalk te vinden was. Inclusief achtbaan, andere kermisattracties, gokhallen en een plek waar je kon leren surfen. En zomerse (en daardoor jaloersmakende) selfies kon maken.
  IMG_3359
 • Daarnaast hebben we ons verbaasd over de grootte van en hoeveelheden aan producten die hier te koop zijn in de reguliere supermarkten. Dat geldt overigens niet alleen voor San Diego, maar dit was wel de eerste plek waar we echt boodschappen gingen doen omdat we een eigen keukentje hadden. Omdat we maar anderhalve week een keuken tot onze beschikking zouden hebben, wilden we geen grootverpakkingen. “HAHAHAHA!!!” – lachte Amerika toen. “Geen grootverpakkingen? Wat moet je dan met je leven?” Het leven in Amerika bestaat immers alleen maar uit grootverpakkingen. Zelfs saus komt in een minimum van 5 liter. En we overdrijven echt niet (doe ik trouwens nooit).
 • Meteen een mooie brug naar een ander mooi voorbeeld van grootverpakkingen; het ijsje van Jeroen:
  IMG_3363
 • Daarnaast hebben we ook nog wel iets cultureels gedaan; we zijn naar Balboa park geweest! Een bekend park in San Diego en ook leuk om gezien te hebben, al was het weer eens zo bloedverziekend heet dat vijftig meter lopen al een zweetpartij van twee liter betekende. Maar gelukkig konden we bij het visitor centre water kopen en kregen we daar gratis een Nederlandssprekende dame bij die ons meer kon vertellen over het park. En ze was zo van slag door het opeens weer Nederlands spreken na zo’n 30 jaar in Amerika te hebben gewoond, dat ze tegen ons Engels sprak en tegen haar collega Nederlands. Collega begreep er niks van, maar gelukkig konden wij vertalen ;-). Foto’s!
  DSC_0462 kopie
  B
  alboa Park heeft ook een woestijntuin! Cool!
 • DSC_0465 kopie DSC_0466 kopie DSC_0467 kopie DSC_0471 kopie
  En een rozentuin!DSC_0475 kopie DSC_0476 kopie

San Diego is een heerlijke plek om te verblijven als je graag naar het strand wilt en ondertussen ook misschien nog wat cultuur wilt snuiven (er zijn nog veel andere culturele dingen te zien, waar wij niet zijn geweest). Vooral omdat het parkeren bij het strand gratis is en het er heerlijk waait, is deze stad ideaal om even tot rust te komen (het verkeer buiten beschouwing gelaten ;-)).

Inmiddels zijn we al anderhalve dag in Los Angeles. Zondag zullen we hier nog over bloggen en dat is alweer de laatste blog van deze Amerika-reis, want maandagochtend begint onze reis naar huis alweer. De weken zijn aan de ene kant omgevlogen, maar aan de andere kant voelt dat wat we aan het begin allemaal hebben gedaan alweer als heel lang geleden.

Oja, en Jeroen is een beetje chagrijnig in Los Angeles door het verkeer ;-), maar daarover meer in de volgende blog. Verder is hij trouwens nog wel lief voor me, behalve als we enge geluiden horen, want dan ligt hij te lekker om even te kijken wat het geluid veroorzaakte (inbrekers? Moordenaars? Drugsdealers? Who knows?! Wij niet, want JEROEN LAG TE LEKKER!).

Tot de volgende keer, doei!

Delen? Mag!Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePin on PinterestShare on Tumblr

One thought on “Rondreis westkust Amerika #8 – San Diego!

 1. Vandaag pas de laatst 2 blogs gelezen maar wat heerlijk om jullie reisverslag in je blogs te lezen. Lezen is niet het goede woord, het is genieten. Prachtige reis en mooie foto’s. Jaloersmakend ::)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *