Op maandag vertrokken we uit Jamestown; op naar lake Tahoe! De drie uur durende rit bracht ons redelijk gestaag naar een hoogte van maar liefst 6000 feet (bijna 2000km), van waaruit we prachtige uitzichten hadden (in ieder geval op de momenten dat ik mijn ogen open durfde te doen). Onderweg kwamen we ook wat andere lakes tegen, maar door de extreme droogte nu in Californië zijn de meeste meren voor de helft leeg :(.

DSC_0204 DSC_0207

Eenmaal aangekomen bij lake Tahoe beseften we ons tijdens het sushi-smokkelen (Jeroen had all you can eat; ik niet; stiekem kreeg ik van Jeroen) dat we dat hele meer nog niet eens gezien hadden sinds onze aankomst. Het enige wat we hadden gezien waren hotels, motels, restaurants, oplichtende letterborden, drukte, auto’s en andere toeristen (had ik al gezegd dat South Lake Tahoe heel toeristisch is?). De volgende dag besloten we dan ook de auto te pakken en een stuk rond het meer te rijden; naar Emerald Bay en Tahoe City.

DSC_0214

Emerald Bay!

DSC_0230

Eh… Ja. Blijkbaar kun je hier normaal heel veel water zien, of zo. Had ik al verteld dat het in Californië nog nooit zo lang droog is geweest?

DSC_0229 DSC_0228 DSC_0224

DSC_0220 DSC_0217

Eerlijk is eerlijk, het meer is mooi, maar we hadden hier niet echt het ‘wauw’-gevoel dat we van tevoren verwachtten. Misschien komt dat ook doordat de weg ernaar toe al zo indrukwekkend is én we natuurlijk twee dagen daarvoor naar Yosemite zijn geweest. De rest van die dag hebben we dan ook een groot deel van de rest van de reis gepland en hebben we echt heerlijk Thais gegeten. Geloof me – na een week Amerikaans eten is dat echt een verademing en heb je na het eten van wat uitjes, wortels en broccoli echt het idee dat je supergezond bezig bent. (Ik zal hier niet ingaan op het feit dat het ontbijt bestond uit 4 chocolate chip pancakes.)

Vandaag (woensdag) vervolgen we onze weg richting Utah door Nevada. Het is bizar hoe een verandering van staat ook een verandering van landschap betekent. Waar je in Californië ruige landschappen kent met veel bergen, groen en bomen, rijd je in Nevada letterlijk door een soort van woestijn met veel zand, dorre bosjes en vlakke wegen. Ik denk dat de unicorns hier een beetje moe werden, geen pies meer over hadden en ook nergens water konden vinden om nog meer van te moeten piesen en toen dachten: “laat maar, het is goed zo. Welke idioot gaat hier immers doorheen rijden?!” En waar je in Californië nog waarschuwingsborden ziet voor beren, zijn dat in Nevada waarschuwingsborden voor koeien, stieren en tractors (of de boeren die de tractors berijden – daar zijn we nog niet over uit). Ook bizar: bij lake Tahoe ga je al de staatsgrens over en vanaf dat punt kun je direct terecht in de casino’s. In Nevada heb je ook eindeloze uitzichten met letterlijk geen enkele stad of dorp in zicht:

DSC_0266

DSC_0250

Van het groene Californië…

DSC_0306

Naar het woestijn-achtige Nevada!

DSC_0298 DSC_0292 DSC_0277 DSC_0268DSC_0258

Het was een lange rit… (7 uur in totaal).

Soms lijkt Nevada onwerkelijk. Dit is niet voor niets de plek waar area 51 gelegen is, of waar we in the middle of nowhere opeens een militaire basis voorbij zagen komen, borden met een waarschuwing voor “laagvliegende vliegtuigen”, een raket-test terrein… Dat, gecombineerd met de aangevreten koeienlijken langs de weg en het feit dat je meer dan 100 kilometer lang geen enkel teken van leven tegenkomt maakt het de perfecte locatie voor een goede scifi- of horrorfilm. Of om met je motor doorheen te rijden (papa!), hoewel ik geen idee heb waarom deze zin de vorige opvolgt, want na de voorgaande zin lijkt dat motorrijden misschien toch niet zo’n heel goed plan. Oja, en het is hier HEET.

Tot snel; de wekker staat om 06:15 om op tijd in Zion National Park te zijn!

Delen? Mag!Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePin on PinterestShare on Tumblr

6 thoughts on “Rondreis westkust Amerika #5 – Lake Tahoe & Mysterieus Nevada

  1. Hee kanjers! Ik vind de foto van die vogeltjes leuk 🙂
    Gaat het een beetje, Watt en Halfwatt? Met al die wonden en alleen rijden in de woestijn? Take care XX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *