Het hoogtepunt van de vrijdag was het nemen van een uber taxi, wat meteen wat wil zeggen over de belevenissen die dag. We maakten gebruik van de uber app om een taxi te bestellen en konden live op de app zien waar onze taxi reed, wie deze bestuurde en hoe lang het nog zou duren voordat deze er was. En dankzij een coupon betaalden we maar $3 voor de rit naar het vliegveld (ipv ca. $35). Couponing done right! En oh ja, in Nederland wil ik meteen even spreken met de mensen die uber willen verbieden. Dommies.

Op het vliegveld haalden we onze auto op (Jeep! En een man had nog nooit in een automaat gereden en beukte vol op een andere auto bij het uitparkeren… en ging er daarna snel vandoor. Hij heette geen Jeroen) en begon onze allereerste rit over de Amerikaanse highway(s).

De drukte uit…

DSC_0012

En de bergen in!

DSC_0014 DSC_0019 DSC_0024

Voordat we naar ons motel reden in Jamestown, besloten we eerst een stop te maken bij Walmart in het nabijgelegen stadje om nog wat inkopen te doen. De Walmart is groot. De Walmart is bizar. De Walmart is alles wat ik ervan verwachtte. Alles wat je wel en ook niet nodig hebt, is te koop bij de Walmart. Ergens tussen de gigantische zakken chips en de liters-flessen cola vind je onder andere koelboxen, bikini’s, spelletjes, medicijnen, kabels… Echt. Alles. En M&M’s met peanutbutter!

Hierna kwamen we aan in ons zeer pittoreske motel in Jamestown (ik snap nu de definitie van pittoresk. Dit motel is echt pittoresk). Jamestown is blijkbaar een van de oude mijnstadjes hier in de buurt en dat is eraan af te zien (lees: saloons all over the place, en gister aten we in een restaurant waar het ‘spookt’, brr!).

Vanochtend zijn we naar Big Trees gegaan (officieel: Calaveras Big Trees State Park) om onze allereerste sequoia bomen te spotten. En die hebben we gespot, want ze zijn zeg maar niet te missen. Groot! En indrukwekkend. Had ik al groot gezegd?

DSC_0104 DSC_0103 DSC_0081 DSC_0080 DSC_0065 DSC_0063 DSC_0060

En onderweg daar naartoe en vandaan hebben Hoogtevrees en ik elkaar ook weer even ontmoet. Het was al een tijdje geleden, dus we moesten even bijkletsen. Dat hebben we gedaan en daarna was ik er wel weer klaar mee. Want wat een uitzicht…

DSC_0115

 

DSC_0121

En nu? Nu gaan we lekker chillen bij het zwembad, want het is heet! Doei!

Delen? Mag!Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePin on PinterestShare on Tumblr

2 thoughts on “Rondreis westkust Amerika #3 – Bye city, hello nature

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *